Ikkiesmbo voor een optimale registratie van de voorlichtingsactiviteiten en keuzehulp

Hoe zorg je ervoor dat meeloopdagen en andere voorlichtingsactiviteiten effectief en profielgestuurd worden aangeboden en de registratie efficiënt gebeurt waarbij het resultaat gemonitord kan worden? ROC van Amsterdam en ROC van Flevoland maken hiervoor gebruik van Ikkiesmbo.

Klant:

ROC van Amsterdam

Tools:

Keuzehub
Eventregistratie
Orientatie- en beroepskeuzetesten

Ikkiesmbo zorgt ervoor dat de voorlichtingsactiviteiten op basis van het profiel van de aankomend leerling worden aangeboden.
VMBO leerlingen kunnen zich heel eenvoudig aanmelden voor bijvoorbeeld een meeloopdag die gekoppeld is aan de betreffende opleidingen. Doen de leerlingen eerst de oriëntatietest? Dan zien ze bij de uitslag in de passende beroepen en opleidingen direct welke activiteiten er voor hun beschikbaar zijn.

"De meelooptool biedt hulp aan leerlingen die interesse hebben in het meelopen bij een opleiding. De implementatie van deze tool heeft dit gehele proces vereenvoudigd. "

Wikash Chaitram
ROC van Amsterdam, Manager Voorlichting en Informatie
E-ticket
Nadat de leerling zich aanmeldt voor een activiteit wordt een E-ticket gegenereerd waarmee de aanwezigheid live geregistreerd kan worden. In de backoffice worden de leerlingprofielen opgeslagen en kunnen rapportages uitgedraaid worden van de resultaten, interesses, toeleverende scholen etc. Het registratiesysteem is ingericht naar de werkwijze van de onderwijsinstelling zodat het ook intern een bijdrage levert aan het efficiënt inrichten van de registratie voor meeloopdagen.

Wij geven graag een presentatie van de verschillende mogelijkheden.

Bel of mail met Chantal
Chantal Hilberink
Onderwijs Specialist

Wij werken voor

Contact

Als u geïnteresseerd bent in een demonstratie van de KeuzeHub, aarzel dan niet om contact op te nemen.