Interessetest Scalda geeft studenten richting

Voor de Zeeuwse onderwijsinstelling Scalda ontwikkelden wij de interessetest richtingwijzer.scalda.nl. De test richt zich op leerlingen uit het voortgezet onderwijs die zich in de oriëntatiefase voor hun vervolgopleiding bevinden.

Klant:

Scalda

Tools:

Interessetest

De interessetest is een kwalitatieve test van 54 korte vragen met afbeeldingen. Per sector zijn kenmerkende aspecten in kaart gebracht en deze aspecten zijn getoetst en gematcht aan de opleidingen die bij de betreffende sector horen. Dit houdt in dat na het invullen van de test direct wordt berekend in hoeverre de sectoren bij de respondent passen op basis van toekenning. De uitslag wordt vervolgens per interessegebied weergegeven. Studenten zien meteen welke richtingen bij hen passen én welke opleidingsmogelijkheden hierbij horen.
Vervolgactie
De uitslag geeft Scalda inzicht in populaire interessegebieden van hun aankomende studenten. De test is volledig in de look and feel van Scalda ontwikkeld en geïmplementeerd binnen de website. Dit maakt het voor hen mogelijk om meteen een vervolgactie uit te voeren: van het opzoeken van informatie op de bijbehorende richtingenpagina op de website tot het direct aanmelden voor een opleiding.

 

 

"De test is volledig in de look and feel van Scalda ontwikkeld en geïmplementeerd binnen de website."

Ook richting geven aan de studiekeuze van leerlingen?

Bel of mail met Chantal
Chantal Hilberink
Onderwijs Specialist

Wij werken voor

Contact

Als u geïnteresseerd bent in een demonstratie van de KeuzeHub, aarzel dan niet om contact op te nemen.